Organisatie

Stichting Denbi in Nederland 

Stichting Denbi wordt bestuurd door een aantal vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om alles in Ethiopië draaiende te houden. Daarnaast helpen veel vrijwilligers met het opzetten van allerlei acties en activiteiten om financiële middelen op te halen en wordt er veel werk verzet om alles rond de organisatie, de kliniek en andere projecten goed te organiseren. Ook heeft de stichting één medewerkster parttime in dienst. 

Bestuur 

Het bestuur wordt gevormd door: 

Guus Knapen

Voorzitter

Dianne van Beek

Secretaris

Henriƫtte Ouwendorp

Algemeen bestuurslid

Arend Hardeman

Algemeen bestuurslid

Egbert van Laar

Penningmeester

Stichting Denbi in Ethiopië 

De kliniek wordt aangestuurd door een lokale Health Officer. Hierin wordt ze bijgestaan door een Nederlandse verpleegkundige. Samen managen ze al het werk rondom de kliniek en sturen het lokale team aan en zorgen er zo voor dat de beste zorg gegeven kan worden. Ze leggen verantwoording af aan het bestuur in Nederland.

Aberash-2-Large.jpg

Aberash Alemayehu

Sinds 1 februari 2015 is Aberash in dienst van Stichting Denbi. Ze geeft als ‘Clinic Manager’ leiding aan de kliniek.

Lees meer over Aberash
Foto Berdien 2.jpg

Berdien Coster

Berdien heeft een ruime ervaring als verpleegkundige in Nederland. In haar scholing was ze gericht op het werken in ontwikkelingslanden en zet zich helemaal in om de kliniek draaiende te houden.

Lees meer over Berdien

Het huidige team 

Daarnaast zijn we druk bezig om het juiste team te vormen om de kliniek te kunnen draaien. Onze visie om de patiĆ«nt centraal te stellen, staat hoog in het vaandel. Dit is niet perse logisch in de lokale gezondheidszorg. We proberen dit ons personeel bij te brengen. Ook is een goede teamspirit, motivatie en persoonlijke ontwikkeling belangrijk voor ons, omdat we geloven dat dit de basis is van goede zorg. Het team bestaat inmiddels uit 10 personen aan lokaal personeel. Zoals een Clinic Manager/ Health Officer, verpleegkundige, 2 verloskundigen, laborant, receptionist, ambulance chauffeur, schoonmakers en een tuinman.

433600DD-EAC0-4FC4-95C5-417306932D3E.jpgHet is ons doel dat het lokale team zelfstandig kan draaien. Nadat ze bijna een jaar met ons hebben gewerkt, kunnen we heel trots zijn op ons team. We begonnen met jong ervaren medisch personeel, een onervaren receptionist, maar inmiddels hebben ze zoveel geleerd en opgepakt. Continue proberen we te werken aan het leveren van kwaliteit en het werken volgens onze missie: de patiënt staat centraal. Iets wat niet gewoon is in Ethiopië. We merken bij het personeel een positieve motivatie, goede werkhouding en liefde voor de patiënt. 

Sluiten