Aberash Alemayehu

Sinds 1 februari 2015 is Aberash in dienst van Stichting Denbi. Ze geeft als ‘Clinic Manager’ leiding aan de kliniek.

Aberash (1982) is een ervaren verpleegkundige en ‘Health Officer’. Ze heeft bijna 3 jaar in verschillende gouvernementele ziekenhuizen gewerkt, waarvan het grootste gedeelte in de operatiekamer en als hoofd van de spoedeisende hulp. De laatste 4 jaar is ze in kliniek Hidi werkzaam geweest. Hier heeft ze kennis gemaakt met de Nederlandse cultuur en de Nederlandse/westerse wijze van patiëntenzorg: de patiënt centraal en georganiseerde zorg.

Ze heeft veel ervaring gekregen in het verlenen van prenatale screening en op het gebied van verloskunde. Iedere verpleegkundige wordt getraind in het doen van bevallingen in Ethiopië. Haar ervaringen in Hidi hebben haar nog meer verdiepende kennis gegeven. Tineke van de Haar heeft hier een grote rol in gespeeld. Zij deelde haar kennis zonder limiet. 

“Ze heeft me gevormd als verpleegkundige”

Afgelopen jaar heeft Aberash de opleiding tot ‘Public Health Officer’ met goed gevolg afgerond. Dit is een vierjarige opleiding en lijkt veel op een geneeskundige opleiding. Het niveau van de opleiding zit tussen verpleegkundige en arts in. 

Sluiten