Medische zorg

Stichting Denbi zet zich in voor verschillende vormen van hulpverlening en ontwikkeling voor de meest (kans)arme en vergeten bevolking van Ethiopië. Dit komt tot uitdrukking in het verlenen van gezondheidszorg aan de bevolking van het dorpje Denbi, verstoken van goede, bereikbare en betaalbare gezondheidszorg. 

We zijn begonnen met een basiskliniek in 2016, waarbij deze in augustus 2018 is uitgebreid naar een Medium Clinic. Patiënten komen uit de hele omgeving naar onze kliniek om de juiste zorg te krijgen. Sinds september 2019 is de kliniek 24 uur open voor bevallingen en spoedgevallen. 

Zorgaanbod 

In de kliniek bieden we het volgende:  _MMK6880_LR.jpg

Algemeen spreekuur  

Spoedeisende zorg  

Zwangerschapscontroles  

Bevallings- en postpartum zorg  

Laboratorium service  

Beschikking over een ambulance

Team 

Met een team van 11 mensen proberen we de beste zorg te bieden. De zorg valt onder de verantwoordelijkheid van een Ethiopische Manager, die als ‘Health Officer‘ is opgeleid. Zij heeft jarenlange ervaring.  

Daarnaast is er een Nederlandse Project Coördinator werkzaam in de kliniek, die de zorg op kwaliteitsniveau probeert te houden. We hebben vaker Nederlandse experts overzoals artsen of verloskundigen, waarbij we de kennis en zorg proberen te updaten en te verbeteren.  

Nieuwsgierig geworden naar ons team en organisatie? Lees hier meer!

Community en preventieve voorlichting 

We hechten waarde aan een goede band met de community en we beseffen dat er winst te behalen valt om van binnenuit te weten wat er gebeurt in de community qua ziekte- en gezondheidsgedrag.  

Samen zijn

De moedersterfte in Ethiopië is nog steeds één van de hoogste in de hele wereld en 67% van de kinderen wat overlijdt in Ethiopië is onder de 5 jaar. Daarom steken we in op huisbezoeken na de bevalling, binnen 24 uur en 72 uur na de geboorte. Op deze manier proberen we problemen met moeder en kind te ondervangen. Ook hopen we een dusdanige band met de community te krijgen dat ze bij gezondheidsproblemen een bezoek aan de kliniek brengen in plaats van een ‘traditional healer’ of andere niet goede alternatieven.  

Voorlichtingen

Daarnaast geven wij patiëntenvoorlichting om hygiënisch te leven en ziektesymptomen te herkennen. Vanuit deze preventieve gedachte proberen wij de omstandigheden van de mensen in Ethiopië te verbeteren. Door kennis, materialen en financiële middelen vanuit Nederland zijn we in staat om goede en kwalitatieve gezondheidszorg te bieden. Ook de inzet van de Ethiopiërs zelf helpt ons hierbij. 

Zonder uw steun is het niet mogelijk om de patiënten in onze kliniek te helpen. Met een gift van €5,- geeft u een patiënt al de mogelijkheid op een behandeling in de kliniek en met een maandelijkse gift van €2,50 (één jaar lang) helpt u een vrouw tijdens en naar haar zwangerschap. Help mee en doneer!

Doneer

Meer weten over onze toekomstplannen?
Lees hier er meer over!

Nieuws Medische zorg

5_euro_actie.jpg

Denbi komt op voor meisjes

Veel meisjes van de lokale school in Denbi hebben geen middelen als ze ongesteld zijn, sommige zelfs geen onderbroek. Daardoor blijven ze uit schaamte maandelijks soms wel een week thuis van school. Doneer met €5,- voor 4 maandverbandjes en twee onderbroeken.

Lees verder
CBC-machine

Bedankt voor de CBC-machine

Bedankt voor de CBC-machine! Hier kunnen we allerlei bloedtests mee doen...

Lees verder
Sluiten