Voedselhulp

Corona in Ethiopiƫ

Ook Ethiopië is getroffen door de corona crisis. Gelukkig valt het aantal positieve gevallen nog mee. We zijn alleen bang voor de bijeffecten, zoals (dreigende) hongersnood. Door de landelijke maatregelen liggen veel bouwprojecten stil. Daardoor zitten veel dagloners zonder werk en geen inkomsten betekent ook geen eten. 

We zijn diverse campagnes gestart om ook iets te kunnen betekenen voor deze mensen in tijden van honger, maar ook om de extra nood in de kliniek te kunnen bekostigen. 

Ons voedselprogramma

Op dit moment zijn we gestart met een voedselprogramma. We hebben daarbij eerst gekeken naar de mensen die dichtbij onze stichting staan, die we persoonlijk kennen en waarvan we weten dat die ook in directe nood verkeren. We kwamen al snel in contact met Emebet, de juf van het schooltje dat we financieel ondersteunen. Veel ouders van de kinderen van het schooltje van Emebet zijn dagloners. Daardoor zijn veel kinderen getroffen door de honger. Dit gaat ons aan het hart, omdat we deze kinderen kennen. Daarbij zijn kinderen extra kwetsbaar en heeft ondervoeding veel invloed op de ontwikkeling van het kind.  

Gedreven door de acute nood hebben we op dit moment een programma opgezet om in ieder geval 80 gezinnen te kunnen helpen voor minimaal 3 maanden. Elke gezin krijgt maandelijks een voedselpakket t.w.v. 20 euro. Dit bevat 15 kg meel, 5 kg rijst en 2 liter olie. Het bedrag voor deze mensen hebben we al mogen ontvangen. Dit is echt een gebedsverhoring. Het meest bijzondere was dat, zonder dat wij ervan afwisten, Emebet al twee weken geleden met haar team begonnen was om te bidden voor eten voor de kinderen.

Omdat de afgeroepen noodafstand van de regering (en de corona maatregelen) zeker nog 5 maanden gaat duren, verwachten we dat de hulp nog langer nodig zal zijn en de nood alleen maar groter wordt.  

Wij streven ernaar dat elke euro opgehaald voor deze actie besteed wordt aan het voedsel van gezinnen in nood. Om de overhead kosten laag te houden, wordt zoveel mogelijk gewerkt met vrijwilligers en alleen de transportkosten om het voedsel aan te kopen worden ingecalculeerd. Door onze korte lijnen kunnen we de gezinnen bereiken die het meest in nood zijn.  

Helpt u mee om een grote hongersnood te voorkomen en om nog meer gezinnen te kunnen helpen? 

Doneer nu!

Sluiten