Ervaringsverhaal Denbi-reis 2020

Het was voor ons de tweede reis naar Ethiopië en de eerste keer dat we met de Denbi-reis mee gingen. Het was erg fijn om samen als een heel gevarieerde groep, van jeugdig tot bejaard, op te trekken.

Spannend en indrukwekkend om aan te komen na een goede vlucht in Addis Ababa. De geur, de warmte straalde ons tegemoet toen wij uitstapten. Heerlijk, als je uit hartje winter Holland komt. Het warme welkom van onze Ethiopiësche reisleider, die Nederlands sprak. We voelden ons meteen thuis in het land waar onze zus Berdien zich thuis voelt.

Natuurlijk moesten we wel wennen aan de Ethiopische wachttijden, maar  je moet daar de tijd voor nemen. De eerste afspraak was bij de Kliniek in Derbe Zeit. Onderweg deden we vele indrukken op.

Je hoorde vele kreten in de bus. ‘O, moet je dat toch eens zien en dit en dat…’ Dan de kliniek te bewonderen. Wat een prachtig gebouw! Hier is goed over na gedacht. Echt een mini ziekenhuis, met spreekkamers, behandelkamers, laboratorium, kraamafdeling, verloskamer, administratie, werkkamer, kantine. Kennis gemaakt met het personeel, wat in dienst is van de kliniek.

IMG-20200217-WA0023.jpg

Het schooltje Emebet

Nadat wij van de Ethiopische koffie en thee, soep en broodjes hadden genoten, gingen we naar het schooltje van Emebet. Deze wordt onderhouden door Denbi en door sponsorouders uit Nederland. Het schooltje dat uit Gods hand ontvangen is, waar ook uit de Bijbel verteld wordt. We hebben daar de in Amaars vertaalde Kijk en luister bijbels achter kunnen laten, die gesponsord waren vanuit Nederland

IMG-20200217-WA0112.jpg

Nu wij dit schrijven kunnen we ons bijna niet voorstellen dat wij handen schudden en over zo’n kroeskoppie aaiden. Nu ….Coronatijd!

De verdere dagen hebben we veel indrukken op gedaan. We hebben bezoek gebracht aan weeshuizen, een blindenschool, gehandicapten opvang. Er was voor iedere dag een programma, dat niet uit het geheugen te wissen is. Wat voelden we ons rijk en verrijkt vergeleken bij deze mensen op dit stukje aardbol. Deze mensen zijn ook door God geschapen. De gelovigen die in hun eenvoud dicht bij God leven, maar ook de velen die in de macht van satan zijn, de angst en bijgelovigheid.

IMG-20200214-WA0110.jpg

De hulp die Stichting Denbi mag geven, is een prachtige druppel op een gloeiende plaat. Met veel indrukken lieten we het prachtige land en mooie mensen achter ons en geven de boodschap (en les voor onszelf) door in ons eigen land.

‘Heb u naaste lief als u zelf.’

Wicher en Aaltje Hoeve

Sluiten