Project Enat

Project Enat

Enat woont in Ethiopië en is een meisje van 12 jaar oud. Zij heeft sinds vier jaar hartproblemen en werd hiervoor behandeld in het overheidsziekenhuis. Dit ziekenhuis hielp haar tot nu toe met medicatie, maar dit was op een gegeven moment niet meer voldoende. Zij had dringend een nieuwe hartklep nodig.

Een Koreaanse hartchirurg in Bethel Teaching Hospital in Addis Abeba kon deze operatie binnen twee weken uitvoeren. Hij heeft deze operatie al meermalen met succes uitgevoerd bij kinderen met soortgelijke problemen als Enat. We weten dat dit geen garantie biedt, maar niets doen betekende dat ze waarschijnlijk op korte termijn zou overlijden. De kosten voor deze operatie bedroegen ongeveer €6.500,00.

Enat komt uit een arm gezin met zes kinderen en woont in de stad Debre Zeit. Ze heeft geen vader meer en haar moeder verdient nog geen euro per dag met het wassen van kleding.

Met dankbaarheid mochten we zien hoe het benodigde bedrag via de bank en het donatieformulier binnen mocht komen. De operatie is goed geslaagd! Haar leven is gered. Al het geld voor de operatie hebben we binnen mogen krijgen en het overige geld hebben we besteedt aan bijkomende kosten, zoals follow up, medicatie en goede voeding. Ook konden we een sponsor vinden die Enat maandelijks ondersteund, zodat zij blijvende controles kan krijgen in het ziekenhuis.

Sluiten