Project baby Birtukan

Project baby Birtukan

Birtukan is een 16-jarige alleenstaande moeder. Ze werd ongewenst zwanger en volgde haar zwangerschapscontrole in onze kliniek. Ze moest met 34 weken met spoed doorverwezen worden naar het ziekenhuis vanwege een zwangerschapsvergiftiging. Hierop is de baby gehaald en kwam met 1,8 kilo ter wereld. Vanuit de kliniek hebben we veel zorg aan de baby meisje besteed in de begeleiding van de borstvoeding en in het bestrijden van infecties, waar een prematuur baby vatbaar voor is.

Inmiddels is het meisje 7 maanden en al een hele flinke baby. Hoewel Birtukan hard werkt om geld in het laatje te krijgen, verdient ze te weinig om haar meisje bij te kunnen voeden. Hierdoor is het meisje in ondergewicht voor haar leeftijd. We hebben haar gekoppeld aan een sponsor, zodat Birtukan maandelijks een vast bedrag krijgt om eten voor haar baby te kopen.

Ze kreeg uitleg en een schema hoe ze de baby moet voeden en maandelijks meten we het gewicht van de baby, zodat we het effect van de hulp in de gaten kunnen houden.

Sluiten