Vrijwilliger in Ethiopië

Bent u op zoek naar duurzaam vrijwilligerswerk in Ethiopië waar u intensief samenwerkt met de lokale bevolking? Waar ontmoeting met uw medemens voorop staat, waar u uzelf kunt ontwikkelen en waar u elkaar kunt inspireren? Of heeft u specifieke kennis en vaardigheden die u kunt delen met kliniek Denbi? 
Dan kunnen wij uw hulp goed gebruiken… 

Opleiding

Voor een vrijwilliger in de kliniek vragen we als minimale opleiding afgestudeerd algemeen verpleegkundige of arts in opleiding. Soms is er behoefte aan een specifieke achtergrond, bijvoorbeeld mensen met kennis van ICT of techniek om bepaalde projecten uit te voeren. 

In principe biedt de kliniek geen stageplek voor algemeen verpleegkundigen. Voor verloskundigen in opleiding kan geïnformeerd worden naar de mogelijkheden. Er kan echter altijd overlegd worden naar de mogelijkheden voor een specifieke opdracht of afstudeeronderzoek.  

Experts

We staan heel erg open voor ‘experts’. Dan denken we aan artsen, verloskundigen, verpleegkundigen met een specialisatie. Het doel hiervan is om directe kennis over te dragen aan het medische team. Denk aan het ‘training on the job’ en het geven van bijscholing. Dit kan om een korte periode gaan van minimaal een week tot langer.

Ook het meedenken in verbeteringen van zorg en adviezen ten aanzien van medische protocollen is erg welkom.  

_MMK6365_LR.jpg

Ervaring opdoen

De ervaring leert dat, wanneer u als vrijwilliger aan de slag gaat in onze kliniek, het tijd kost om ingewerkt te worden in de Ethiopische manier van werken. Omdat u een heel ander takenpakket hebt in vergelijking met Nederland is het lastig om meteen de handen uit de mouwen te steken. Het doel van de werkervaringsplek is daarom veel meer het opdoen van ervaring en minder het helpen van mensen.  

Concreet betekent dit bijvoorbeeld meekijken in de spreekkamer of het meemaken van consulten. Deze worden meestal gevoerd in de lokale taal, wat betekent dat u niet alle informatie meekrijgt. Het is belangrijk om te luisteren naar de lokale bevolking en respect te hebben voor hun mening. Daarnaast kan er meegedraaid worden met het begeleiden van bevallingen. Ten slotte is er de mogelijkheid om als verpleegkundige een overstijgende taak te hebben, bijvoorbeeld het ontwikkelen van voorlichtingsprogramma’s of protocollen en deze uit te voeren.  

Overige vereisten

  • Verblijfsduur van omstreeks 1-3 maanden, afhankelijk van het doel van uw komst naar de Denbi kliniek. Dit gaat in overleg met de sollicitatiecommissie voor vrijwilligers.  
  • Een grote mate van zelfstandigheid is vereist, bijvoorbeeld in het regelen van huisvesting en de reis.  

  • Kliniek Denbi is afhankelijk van donaties en giften. We vragen daarom van vrijwilligers om iets mee te nemen naar Ethiopië, hetzij in geld of in natura zoals medische materialen (informeer naar de behoefte). Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van een actie voor kliniek Denbi om zo meer bekendheid te geven aan de kliniek.  

Sollicitatiegesprek

  • Potentiele vrijwilligers krijgen een gesprek met de sollicitatiecommissie van kliniek Denbi. Tijdens het sollicitatiegesprek vinden we het belangrijk om te bespreken met welk doel u naar Ethiopië̈ wilt komen.  

Interesse gekregen?

En wil je meer weten over wat jij voor de mensen in Ethiopië kunt betekenen?

Kom in contact!

Sluiten